Rieju

De RIEJU brommer, populair sinds 1934

Bij Valk Tweewielersport hebben wij een fraaie collectie RIEJU brommers staan. Het betreft hier zowel nieuwe brommers, als RIEJU oldtimers en collector’s items. Omdat RIEJU al sinds 1934 aan de weg timmert is het erg populair, en al helemaal bij mensen die oude tijden willen doen herleven. Want wat is er nu leuker dan op dezelfde RIEJU schakelbrommer rond te crossen als die je vroeger had? Valk Tweewielersport maakt het mogelijk met zijn ruime aanbod RIEJU brommers.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoe is het merk RIEJU ontstaan?

RIEJU is ontstaan in 1934, toen twee jonge ondernemers gestart zijn met het produceren van fietsaccessoires. Deze ondernemers, Luis Riera Carré en Jaime Janola Farres hebben hun naam samengevoegd, en zo ontstond RIEJU (RIEra en JUanola).

Toen zij op zoek waren naar een ruimte waar zij hun productie in konden voortzetten, stuitten zij op een stuk grond waar ze een fabriek op konden bouwen. Toen zij echter net een beetje op gang kwamen brak de Spaanse burgeroorlog uit en werd de fabriek in beslag genomen door de regering. Toen de oorlog ten einde was konden zij gelukkig hun activiteit voortzetten, en zij creëerden hun eerste lijn met fietsaccessoires. Later kwamen hier ook fietsen bij genaamd RIEJU Emporium en Marathon. Er werden ongeveer 30 fietsen per week geproduceerd.

De eerste RIEJU brommer

In 1945 werd de eerste RIEJU schakelbrommer geproduceerd, ook wel bromfiets genoemd. Het was eigenlijk een fiets, maar dan met een 38cc 4T hulpmotor, die een snelheid van wel 40 kilometer per uur kon bereiken. Het was volledig door RIEJU zelf gelast, gemonteerd en gelakt, en was vrijwel direct populair.

Geïnspireerd door het succes van de eerste RIEJU brommer, werd in 1949 een RIEJU motorfiets geïntroduceerd. Het had een 50cc 4T onafhankelijke transmissiemotor verbonden met een koppeling, samen met een versnellingspook. Het werd volledig ontworpen en gemonteerd door RIEJU. Dit was een van de meest bekende motorfietsen van die tijd, en wordt ook door ons gewaardeerd als een van de meest historische bromfietsen.

RIEJU blijft vernieuwen met haar bromfietsen

In de jaren erna volgden de ontwikkelingen zich snel op. Er werden al snel diverse esthetische veranderingen aangebracht aan de motorfietsen, en ook de motoren van de RIEJU brommers werden verbeterd. Dit alles zorgde ervoor dat de populariteit alleen maar toenam, en vanwege de vele veranderingen spraken deze RIEJU bromfietsen een grote doelgroep aan. De grote vraag van distributeurs en de kracht van de nieuwe 175cc RIEJU motoren gaven het bedrijf veel aanzien.

De RIEJU scooter, gedurfd maar onbegrepen

Omdat de RIEJU brommers zo’n groot succes waren, besloot RIEJU zich ook op de scooter markt te wagen. In 1959 bracht het daarom een hybride motorfiets-scooter op de markt onder de naam ISARD. Deze RIEJU scooters hadden een unieke look, maar brachten het bedrijf aan de rand van de afgrond. De look was misschien wel té gedurfd, en vanwege de hoge prijs werden er vrij weinig RIEJU scooters verkocht. Later werden de RIEJU (elektrische) scooters gelukkig wel een succes.

Gelukkig werd vrijwel gelijktijdig de RIEJU JACA met AMC-motor gelanceerd, en deze had wel het gewenste succes bij de doelgroep. Niet lang daarna werd een overeenkomst gesloten voor de productie van Italiaanse motoren van MINARELLI, en tot op de dag van vandaag assembleert RIEJU bromfietsen met deze motoren.

RIEJU brommer in de all-terrain races

Omdat de RIEJU brommers steeds verbeterd werden, wilde MINARELLI graag dat een net verschenen ontwerp mee ging doen aan all-terrain races, om zo extra bekendheid voor het merk te genereren. Zo geschiedde, en er werden diverse kampioenschappen met dit model behaald. RIEJU begon zich vanaf die tijd meer en meer te specialiseren in off-road motorfietsen. Een erg bekend fenomeen uit die tijd, en ook nu nog erg geliefd bij motorfiets liefhebbers is de MARATHON motorfiets. In de jaren die volgden kwamen er diverse andere modellen bij, zowel RIEJU schakelbrommers voor de consument als cross motorfietsen voor diverse races. In 1994 besloot het merk vanwege de populariteit om ook motorfietsen te introduceren in andere Europese landen. De ontwikkelingen binnen het merk volgen elkaar snel op, en dit alles zorgde uiteindelijk voor een enorme groei.

Nieuwe tijden zorgen voor duurzame RIEJU tweewielers

De huidige tijd staat in het teken van duurzaamheid, en RIEJU blijft hierin natuurlijk niet achter. Het is daarom gestart met de productie van een innovatieve elektrische scooter, welke volledig in de RIEJU fabriek geassembleerd wordt. Innovatie zorgt er ook voor dat het inmiddels is een custom made RIEJU motorfiets te kopen, oftewel, een motorfiets die je volledig zelf samen kunt stellen. Ook elektrische fietsen kunnen natuurlijk niet achterblijven, en hier is inmiddels ook een fraai assortiment van verkrijgbaar. Dit alles maakt RIEJU een veelzijdig merk.

RIEJU brommer of oldtimer bij Valk Tweewielersport

Nu u meer weet over de geschiedenis van RIEJU bent u misschien wel geïnteresseerd geraakt in een van deze prachtige tweewielers. Of misschien heeft u vroeger een leuke bromfiets of scooter gehad, en wilt u graag deze oude tijden doen herleven. Kom dan eens langs in onze winkel, en bekijk ons fraaie assortiment. U vind op onze website een kleine greep uit het assortiment, en op de website van RIEJU kunt u zelf de rest van de collectie ontdekken. Uiteraard zijn de tweewielers die daar te vinden zijn, ook bij ons te bestellen. Maakt u gelijk even een proefritje, als u er toch bent?

Copyright © 2023 Valk Tweewielersport | Alle rechten voorbehouden