Familiebedrijf

Over ons

Valk Tweewielersport is al bijna 40 jaar hét adres voor (elektrische) fietsen, brommers, scooters en oldtimers, zowel in Twente en Salland als diens wijde omgeving. Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte fietsen, brommers en scooters, als ook klassieke oldtimers. Bovendien hebben wij een grote voorraad (oldtimer)onderdelen die wij door het hele land leveren, en waar mensen uit het hele land voor langskomen.

RDW-erkend

Wij zijn een RDW-erkend bedrijf met jarenlange ervaring, expertise en een goede naamsbekendheid. Daarnaast staan wij bekend om onze persoonlijke aanpak en uitgebreide advies. Onze kracht zit hem in ons familiebedrijf. Lees vooral verder en ontdek de voordelen voor u als klant. Eerst even een stukje geschiedenis.

Van ouderlijke schuur naar grootschalige showroom

Valk Tweewielersport is opgericht door Gerrit Valk op 25 juli 1983 als Motorrijwiel- en (brom)fietsbedrijf na afronding van de opleiding MTS Werktuigbouw en Motorvoertuigentechniek te Almelo en Enschede. Begonnen werd er in een schuur achter de ouderlijke boerderij. Al ver voor die datum werd er echter op jonge leeftijd gesleuteld aan en gecrosst op bromfietsen. Om dit te kunnen betalen werd er ook voor anderen gesleuteld en opgevoerd.

Hobby werd beroep

Door goede mond-tot-mondreclame werd het steeds drukker en wisten steeds meer mensen Valk Tweewielersport te vinden. Mede hierdoor veranderde deze hobby in een volwaardig beroep. Kreidler, Zundapp, Yamaha, Honda, Puch, Tomos enzovoort werden zowel nieuw als gebruikt verkocht, onderhouden en gerepareerd. Motoren, een andere grote hobby, werden (en worden) af en toe ingeruild. Ook de fietsen kwamen erbij. Anders gezegd: als er twee wielen in zitten, hebben wij er ervaring mee!

Naar een nieuw pand, mét personeel

Om de drukte aan te kunnen, kwam er vanaf 1985 personeel in dienst en werd de zaak uitgebreid met een showroom voor fietsen en bromfietsen. Dit bleek echter niet lang voldoende; in 1991 zijn wij dan ook verhuisd naar een nieuw gebouwd pand in het centrum van Daarle. Met onze komst in Daarle kwam ook het plaatselijke servicepunt van PTT, nu, na vele naam transformaties PostNL. Onze komst in Daarle was een bezoekje van burgemeester Boer en wethouder Kobes van Hellendoorn waard; het pand werd feestelijk geopend. Op een gegeven moment kwamen de scooters erbij: voor ons geen probleem door de jarenlange opgedane ervaring met de brommers en interesse in de techniek. Tot slot deed de elektrische fiets, de zogenaamde 'e-bike' zijn intrede. Een mooie, nieuwe uitdaging, boordevol kansen. Door constante, optimale bijscholing zijn ook deze bij ons in goede handen.

Van eenmanszaak naar familiebedrijf

Door de jaren heen hebben wij, naast een goede naam in de wijde omgeving, een grote voorraad onderdelen van uiteenlopende merken opgebouwd, zowel nieuw als gebruikt, waaronder ook veel oldtimeronderdelen. 25 jaar nadat Gerrit Valk de MTS Motorvoertuigentechniek volgde, heeft zoon Gert-Jan dezelfde interesse en dezelfde opleiding afgerond, en werkt nu ook al jaren in de zaak. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Valk Tweewielersport sinds 1 januari 2011 geen eenmanszaak meer is, maar een Vennootschap Onder Firma (V.O.F.), nu Gert-Jan en Gerrit samen de zaak runnen, aangevuld door het deskundige team van personeel. Valk Tweewielersport mag zichzelf vandaag de dag dus een echt familiebedrijf noemen. Wat betekent dit voor u als klant?

Valk Tweewielersport: familiebedrijf in hart en nieren

Persoonlijke benadering

Bij Valk Tweewielersport worden klanten niet alleen als klanten behandeld, maar ook als persoon. Onze klantbenadering wordt dan ook gekenmerkt door persoonlijke aandacht; u krijgt niet te maken met gladde verkopers, maar met een vertrouwd gezicht, de eigenaren zelf. U kent ons, wij kennen u (en uw wensen). We luisteren aandachtig naar uw wensen en nemen de tijd om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, want wij vinden het vanzelfsprekend dat u goed behandeld wordt. Tot slot hanteren wij korte lijnen, zodat u snel geholpen bent.

We streven ernaar u naar tevredenheid te helpen. Maar waar gewerkt wordt, gaat ook wel eens iets fout. We proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen. Mede daardoor hebben wij door de jaren heen een goede naamsbekendheid en klantenkring opgebouwd, waar u op mag vertrouwen. Bovendien vinden wij het belangrijk dat we doen wat we zeggen, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Deskundig, maar eerlijk advies

U kunt van ons te allen tijde een deskundig advies verwachten. We beschikken over een hoge mate van kennis en expertise omtrent zo goed als alles met twee wielen. Deze expertise is niet alleen afkomstig van de nodige relevante opleidingen; door onze jarenlange ervaring weten we waar we over praten en hebben we bovendien veel klantkennis opgebouwd. Afhankelijk van uw wensen geven we u een deskundig, maar ook passend advies; we zullen u niets zomaar aansmeren. Dit betekent dat we het ook aangeven wanneer iets een minder goede koop is. Naast deskundig, zijn we erg betrokken bij ons bedrijf, maar ook bij u als klant. We voorzien u van voldoende informatie en beantwoorden uw vragen, zodat u zelf een weloverwogen keuze kunt maken en kunt vertrouwen op het sluiten van een goede koop.

Kwaliteit

De producten die wij bieden zijn bovendien van goede kwaliteit. Wij leveren degelijke, sterke en duurzame producten die lang meegaan, maar wel eigentijds zijn en meegaan met de laatste trends. Wij begrijpen dat u uw geld maar één keer uit kunt geven en hier vervolgens zo lang mogelijk van wilt genieten. Ons uitgebreide assortiment met uiteenlopende merken kunt u bekijken in onze showroom van maar liefst 400 m², aangevuld met een grote voorraad (oldtimer)onderdelen. Om deze kwaliteit te waarborgen zijn we een RDW-erkend bedrijf.

Copyright © 2023 Valk Tweewielersport | Alle rechten voorbehouden